KMETIJSKO GOZDARSKA ZADRUGA

Kmetijska tržnica
DELOVNI ČAS TRGOVINE LESCE
LOKACIJA IN KONTAKT

Rožna dolina 50, 4248 LESCE

Kmetijska tržnica

Vsak petek med 14. in 17. uro, ter vsako soboto med 9. in 12. uro kmetje iz bližnje in daljne okolice ponujajo svoje pridelke in izdelke, ki so že močno prepoznavni pri kupcih. Za prodajo na naši tržnici je registriranih okoli 20 ponudnikov, ki redno sodelujejo na tržnici, tako, da je zasedenih devet prodajnih miz.

 

Na stojnicah je mogoče kupiti mlečne izdelke, suhomesnate izdelke, različne vrste moke, domač kruh, drobno pecivo, žgane pijače in sokove, marmelade, suho sadje, jabolka, kislo zelje in repo, svežo zelenjavo in sadje, domač med in druge izdelke iz medu. Na tržnici je mogoče kupiti tudi pridelke in izdelke iz ekološke pridelave . Zadovoljstvo je obojestransko, tako s strani kupcev kot ponudnikov.

Predstavitev ponudnikov

Mojca Hlebanja - nosilka dopolnilne dejavnosti

Kmetija leži na sončni terasi Karavank v vasi Srednji vrh nad Gozd Martuljkom na nadmorski višini 1000m, od koder je najlepši pogled na Špikovo skupino.

 

Kmetija ima več kot 500 letno zgodovino, o čemer priča tudi masiven strop v hiši z letnico 1506.

Pred desetimi leti so obudili tradicijo izdelave mlečnih ozdelkov in tako danes vse domače kravje mleko predelajo v sir in druge izdelke.

 

Za poltrdi sir Srjan so v letih 2008, 2010 in 2011 na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij prejeli zlato priznanje.

 

Na naši stojnici vam nudijo :

– poltrdi sir

– poltrdi sir z dodatki

– staran sir

– mehki sir

– mehki sir z dodatki ( orehi, paprika )

– mehki sir v oljčnem olju

– skuta

– albuminska skuta

– surovo maslo

– navadni jogurt

– sadni jogurti ( različni okusi )

– kisla smetana

– sirotka

– mleko in kislo mleko

 

 

Prodaja na domu poteka vsak dan, na naši kmetisjki tržnici pa vsak petek od 14. – 16. ure in vsako soboto od 9. – 12. ure. Ga. Mojco Hlebanja lahko kontaktirate na tel. : 041 374 245 lai pa na e-pošto : mojca.hlebanja@gmail.com.

Ekološka kmetija KOVAČ

Ekološka kmetija KOVAČ se že nekaj let uspešno uvršča med ekološko usmrejene kmetije, kjer se gojijo ekološko pridelani pridelki in kasneje iz nih ekološko pridelani izdeki.

 

Na naši stojnici vam nudijo :

– šparglji ( sveži, zamrznjeni )

– krompir ( semenski, jedilni )

– žita

– moke ( ajdova, pirina, pšenična, pirin rižek, pšenični zdrob, ješprenj )

– pirini izdelki ( pirine luščine, pirin vzglavnik )

– mesni izdelki ( goveje, telečje )

 

Več o sami kmetiji si lahko ogledate na spodnji povezavi :

http://www.bio-eko.si/index.php?option=com_content&view=frontpage

Turistična kmetija "PRI ODOLJNEKU"

Na kmetiji se ukvarjajo s predelavo mleka v mlečne izdelke kot so : bohinjski planšarski sir, bohinjski planšarski dimljeni sir, sirarsko-albuminsko skuto, zeliščno skuto, mohant, maslo.

 

Po predhodnem dogovoru si je možno ogledati sirarno in postošek izdelave sira, prav tako pa po dogovoru pripravijo pokušino njihovih ozdelkov.

 

V poletnem času krave pasejo na planini Laz v osrčju Triglavskega pogorja, kjer pohodnikom ponudijo kislo mleko, žgance, skuto s krompirjem in še bi se kaj našlo.

 

V hiši prav tako oddajajo dva apartmaja in sicer manjši apartma za 2+1 osebi in večji apartma z balkonom za 3+1 osebe.

 

Več o ponudbi si lahko ogledate na spodnji povezavi :

http://www.kmecki-turizem-gartner.eu/

Kmetija PR'TURK

V slikoviti vasici pod Jmnikom, sredi neokrnjene narave je skrita mala vasica Rovte ( 490 nmv). Manj kot 20 hiš, razporejenih po stari vaški ureditvi na ” kmete ” in ” kajže”, nudi prijetno zavetje pred vso dandanašnjo norostjo tega sveta.

 

Vasica izžareva edinstveno energijo stoletne povezanosti človeka in narave in s tem popotniku skoznjo podari občutek globokega miru in spokojnosti.

 

Tam boste našli tudi KMETIJO TURK, prežeto s stoletno tradicijo sonaravnega sadjarstva in izvrstne žganjekuhe.

 

Ponudba kmetije :
– med ( akacija, kostanj, hoja, gozdni… ),

– med z začimbami ( z vanilijo, cimetom, ingverjem… ),

– drugi medeni izdelki ( propolis, med s propolisom in cvetnim prahom, medeni liker… ).

 

ŽGANJEKUHA

– viljamovka, brinjevec, slivovka, sadjevec, hruškovo žganje,

– zeliščna žganja ( melisa, citronka, dišeča perla, lakota, luštrek… ),

– zelišni likerji ( ognjič, žajbelj, smreka, oreh, borovnice…).

 

IZ SADJA

– domač jabolčni sok ( tudi ekonomične 5 L polnitve ),

– naraven jabolčni kis,

– zeliščni kisi,

– jabolčni čips

– suhi jabolčni in hruškovi krhlji…

 

OSTALO

– čemaž v oljčne olju,

– domače goveje salame,

– sezonski darilni zabojčki domačih izdelkov.

 

Rovte so oddaljene od vsakodnevne naglice, a pravzaprav le dobrih 15 MINUT VOŽNJE iz gorenjske avtoceste ( izhod Kranj zahod, preko Besnice ali Podtabor, preko Podnarta ).

 

DOBRODOŠLI !

 

Kontakt za dodatne informacije :

 

Kmetija Turk – Ivo Potočnik

Rovte 8, 4244 Podnart

Tel. : 041 608 642

Splet : www.kmetija-turk.si

E- naslov : info@kmetija-turk.si

Kmetija GOGALA

Franc GOGALA

Dvorska vas 11A

4275  Begunje na Gorenjskem

Tel. : 04/ 530 72 60, 040 722 809

 

Kmetija Gogalovih leži na nižinskem območju pri Begunjah na Gorenjskem in obsega 11 ha kmetijskih površin. Od tega je 4,5 ha njiv, na katerih sejejo predvsem žito, sojo, koruzo in proso. poleg koruze za silažo sejejo tudi domače sorte koruze, ki jo zmeljejo v moko. Kmetija poseduje tudi 18 ha gozdov.

Gogalovi redijo 22 GVŽ od tega je stalno 10 krav molznic. Mleko oddajajo Kmetijsko gozdarski zadrugi Sava z.o.o., Lesce, nekaj pa ga prodajo na domu. Živina se ne pase, zato je potrebna večja skrb pri krmljenju in večja poraba časa za oskrbovanje živine.

 

Lastniki kmetije si izboljšujejo svoj dohodek z registriranimi dopolnilnimi dejavnostmi na kmetiji.

 

Franc Gogala je konec leta 2010 registriral dopolnilne dejavnosti in sicer predelavo sadja, mlevskih in škrobnih izdelkov, pijače, sadna vina in druge fermentirane pijače.

 

Za namene predelave sadja ima kmetija 1 ha svojega travniškega sadovnjaka, v najemu pa še 3,5 ha travniškega z raznimi sadnimi vrstami.

 

Čeprav je Gogalova kmetija šele dobro začela s predelavami na kmetiji, so se člani družine, še zlasti gospodinja že preizkusili na različnih izdelkih v predelavi sadja – marmelade in džemi, v žganjekuhi in predelavi v likerje ter raznih mlevskih izdelkov iz domačih žit, prodaji prosa in različne moke iz domačih belih, rumenih in rdeče sorte koruze ( avtohtona sorta Bohinjka ).

 

Na državni razstavi ~ Dobrote slovesnkih kmetij ~ je kmetija že prejela zlato priznanje za slivovo marmelado in dve srebrni priznanji za mešane marmelade. Na kmetiji že ponujajo več vrst marmelad tudi z vmešanimi figami, ingverjem in razne druge zanimive kombinacije sadja. Pri izdelavi likerjev se poslužujejo raznovrstnega sadja in jagodičevja, grozdja, ribeza, buč, kutin …

 

 

Nedavno so na kmetiji nabavili mlin, da lahko žita in koruzo doma sproti meljejo. Na kmetiji je možno kupiti pakirana žita ( ječmen, pšenico, grah, sojo, proso ) ali pa moko iz doma pridelanih žit. Vsako leto pridelajo najmanj 15 ton krompirja, ki ga tudi ponujajo za prodajo.

 

Kmetija je ravno v obdobju preusmerjanja v ekološko pridelavo in si bo v jesenskem času že pridobila certifikat – ekološka kmetija.

 

Kmetija je bila že nekajkrat predstvaljena v lokalnih časopisih.

 

Gogalovi večino svoje ponudbe prodajo na domačem dvorišču, izkušnje pa že imajo s prodajo na trćžnicah na Jesenicah, Lescah in Bledu.

 

Za namene prodaje otroci že urejajo domačo spletno stran, nameravajo se priključiti tudi prodaji preko spletne strani KGZS ~ Kupujmo domače ~.

OBVESTILA IN NOVICE

POMLAD JE TU

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

NAŠI IZDELKI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

VIDIMO SE AVGUSTA 2024

Cenjene stranke obveščamo, da je prodajalna v sadovnjaku Resje za sezono 2019/2020 zaključila s prodajo. Ponovno vas vabimo v našo prodajalno Resje, v drugi polovici avgusta 2020!

DOMAČI KOTIČEK

Domači kotiček Jajčni rezanci, Piškoti, Oljčno in bučno olje Vino Med Različne vrste mok Krompir, čebula in ostala sezonska zelenjava
Scroll to Top